תהליך עבודה

נקודות למחשבה בתכנון חללי הבית

המומחיות שלי היא למקסם את החלל הנתון ולהוציא מהבית את המיטב.

נתחיל עם החלל הציבורי, שהוא לב הבית. הוא מורכב מהמבואה, הסלון, המטבח ופינת האוכל.

המבואה היא הרושם הראשוני של הנכנסים לבית והיא גם נותנת השהייה קטנה לפני שמגיעים ללב הבית. שידה, מראה, קיר בעיצוב מיוחד, כולם מתאימים לאזור המבואה. מבחינה פונקצונלית, מאד נוח אם במבואה יש פתרון למעילים, מטריות, נעליים ומפתחות.

הסלון והמטבח הם החללים הבאים אותם יפגוש הנכנס לבית. יש בתים בהם הסלון הוא לב הבית ויש בתים בהם המטבח ופינת האוכל הם לב הבית. בכל אחד מהם צריך להבין איך מתנהל הבית ומה הם הצרכים. הזרימה בין החללים מאד חשובה. כמו בתחבורה, צריך צירי תנועה רחבים במקומות העמוסים, שהם בין המטבח לפינת האוכל ובין המטבח לסלון. בצירי התנועה הפחות עמוסים, למשל בחדרי השינה, המעברים יהיו יותר צרים, כדי לנצל את השטח בצורה המכסימלית.

בתכנון הסלון נלקחת בחשבון האוריינטציה, האם המוקד של הסלון הוא הטלויזיה, המבט לגינה או אולי קמין. הסלון יתוכנן כך שאפשר יהיה גם לצפות בטלויזיה וגם לנהל שיחה קרובה. חשוב להבין אם הסלון משמש למפגשים יצוגיים בלבד או שגם רובצים על הספה ואוכלים בסלון. אם לבני הבית יש הרבה ספרים, או אוספים שונים, יהיה צורך למצוא מקום לרהיט שיאכלס את החפצים או לתכנן את פריט הריהוט כדי שיבנה במיוחד לצרכי המשפחה.

במטבח חשוב לדעת דברים כמו האם בעלי הבית אוהבים מטבח פתוח או סגור, האם מבשלים הרבה במטבח וכמה אנשים מבשלים במטבח ביחד. המטבח צריך להיות מספיק גדול כדי לאפשר עבודה נוחה אך גם לא גדול מידי, כדי לא לצעוד מקצה לקצה ולעשות כושר במטבח. פתרונות אחסון מרובים יפנו מקום מהשיש ויאפשרו מרחב עבודה נוח ומזמין.

פינת האוכל צריכה להתאים לכמות האנשים שאוכלים בה ביום-יום וגם לאירוח. בפינת האוכל כדאי להוסיף פריטים כגון מנורה יפה מהתקרה ורהיט אחסון מעוצב.

חדרי השינה יתוכננו כך שהשוכבים במיטה יוכלו לראות את הנכנסים לחדר. ארון הבגדים יהיה גדול ככל האפשר ויתוכנן לפי הצרכים, ביחס בין תליה, קיפול ומגירות. עדיף ארון גדול מאשר חדר ארונות קטן וצפוף.

פתרונות אחסון מרובים הם הכרח כדי לשמור על בית מסודר, הנותן הרגשה מרווחת ונעימה.

סגירת תפריט
דילוג לתוכן